Lidmaatschapsvormen
backdrop_nw_1.png backdrop_nw_10.png backdrop_nw_11.png backdrop_nw_12.png backdrop_nw_13.png backdrop_nw_14.png backdrop_nw_15.png backdrop_nw_16.png backdrop_nw_17.png backdrop_nw_18.png backdrop_nw_2.png backdrop_nw_3.png
 

Lidmaatschapsvormen

Push kent verschillende soorten lidmaatschappen, die hieronder staan beschreven.

Vrijwilliger (geen lidmaatschap, wel online inschrijven)

Omdat vrijwilligers van Push worden opgenomen in het ledenadministratiesysteem (LISA), wordt aan alle vrijwilligers gevraagd om zich aan te melden via het online inschrijfformulier. Op deze manier wordt inzichtelijk gemaakt wie waarvoor en wanneer inzetbaar is. Vrijwilligers betalen uiteraard geen contributie als zij zelf niet bij Push hockeyen. Zij worden daarom niet als lid aangemerkt. Hoewel het invullen van het IBAN-nummer een verplicht veld is, wordt hier niets mee gedaan als de vrijwilliger geen lid is en ook geen lid wil worden.

Jeugd 

De Jeugd is op te splitsen in de Jongste Jeugd (G, F, E) en de Junioren (D, C, B en A). De Jongste Jeugd speelt competitie vanaf 7 jaar (in 3-tallen). Pas vanaf 8 jaar bestaat de keuzemogelijkheid om spelend of trainend lid te worden. Trainende leden betalen minder contributie dan spelende leden, maar zij zijn niet gerechtigd (en ook niet verzekerd) om aan de competitiewedstrijden mee te doen. 

G-jeugd: de Push Puppen, Hockey en Hockey/Voetbal (vanaf 4 jaar)

De Push Puppen spelen/trainen één keer per week op woensdagmiddag buiten op één van de velden van Push. Hierbij kunnen ze kiezen tussen Hockey of  Hockey/Voetbal. Hier leren ze spelenderwijs de basisvaardigheden van het hockeyspel en/of voetbalspel.

F-jeugd, voorbereidend 3-tal hockey ( 6 jaar)

De 6-jarigen trainen één keer per week op woensdagmiddag de basisvaardigheden van het hockeyspel, waarbij plezier en veiligheid centraal staan. De 6-jarigen worden tevens voorbereid op 3-tal hockey. Er worden regelmatig oefenwedstrijdjes gespeeld op zaterdagmorgen. Na de winterstop worden de teams die daaraan toe zijn ingedeeld in de KNHB competitie.

F-Jeugd, 3-tal hockey (7 jaar)

Bij 3-tal hockey leren 7-jarigen om met en tegen elkaar te spelen in een 3-tal. Vanaf dit moment spelen zij mee in de KNHB-competitie. 

De Jongste Jeugd (t/m de 8-tallen) valt volledig onder de breedtesport; pas vanaf de D-jeugd (11-tallen) is er een opsplitsing tussen de breedtesport en topsport (de 1e en 2e teams). Ook hierbij geldt, dat trainende leden niet gerechtigd (en verzekerd) zijn om mee te doen aan de competitiewedstrijden.

Senioren
De Senioren (18 jaar en ouder) zijn onderverdeeld in Jong Senioren (18 t/m 25 jaar) en Senioren (>25 jaar) , Veteranen (v. >30 jaar), Veteranen (m. > 35 jaar), en Trimhockey (>18 jaar).  


Trimhockey is voor jong (> 18 jaar) en oud, is gemengd qua niveau, geslacht en leeftijd en kent een recreatieve wedstrijdgroep (zonder trainers). Trimhockeyers spelen onderlinge wedstrijdjes en nemen deel aan hockeytoernooien voor trimhockeyers. Trimleden zijn niet gerechtigd om aan competitiewedstrijden mee te doen. 

Voor de senioren (m/v > 18 jaar) is er op maandagavond een recreatieve beginnersgroep met training en begeleiding van hockeyers uit Heren 2. De beginners hebben geen trimhockey-lidmaatschap, maar zijn trainend lid totdat zij ook willen deelnemen aan competitiewedstrijden. Vanaf dat moment moet het lidmaatschap worden omgezet naar de vorm voor spelende leden. Pas na omzetting door de ledenadministratie is hij/zij gerechtigd om mee te doen aan competitiewedstrijden. N.B. Wanneer de trainende leden willen doorstromen naar Trimhockey, zijn zij nog steeds niet gerechtigd om aan competitiewedstrijden te spelen. 

Bij de Senioren wordt hockey zowel in de breedtelijn als in de toplijn (1e en 2e teams) aangeboden.

Behalve bovenstaande categorie├źn is er bij Push ook plaats voor:
G-hockey (leden met een verstandelijke beperking) voor kinderen vanaf 6 jaar en  
LG-hockey  (leden met een fysieke beperking) voor kinderen vanaf 8 jaar en senioren vanaf 18 jaar.
E-hockey (leden met een fysieke beperking en rolstoelafhankelijk) voor kinderen leeftijden vanaf 6 jaar en senioren vanaf 18 jaar. Het betreft hier elektrisch rolstoelhockey.

Trainend lid
Een trainend lid is niet gerechtigd om een of meerdere competitiewedstrijden te spelen; binnen de vereniging is dit recht alleen voorbehouden aan personen die spelend lid zijn. Trainende leden betalen minder contributie dan spelende leden; derhalve is het spelen van competitiewedstrijden door een trainend lid onrechtvaardig. Bovendien is een trainend lid onverzekerd bij de vereniging en de KNHB op zaterdag en zondag. Trainende leden zijn alleen verzekerd voor de trainingsuren bij BHV Push.

Niet-spelend lid
Niet-spelende leden nemen geen deel aan trainingen en wedstrijden, maar betalen jaarlijks een x bedrag aan contributie en nemen deel aan de social events. Niet-spelende leden hebben stemrecht op de Algemene Ledenvergadering.

Begunstiger
Een begunstiger van Push betaalt jaarlijks een x bedrag aan contributie om de vereniging te steunen.